Srbija rutinski arhivirala Kamerun, sledi identičan ispit sa Tunisom

0
Foto: FIVB

Čupanje u prvom, rutinski u drugom i na „ribanje“ kod Grbića u trećem. Tako je ukratko izgledao prvi trijumf odbojkaša Srbije na Svetskom prvenstvu u Bariju. Kamerun je pao u drugom kolu bez izgubljenog seta – 3:0 (30:28, 25:16, 25:17). Važna pobeda nakon iscrpljujućeg meča protiv SAD.

S druge strane, trebalo bi imati na umu da je selektor Nikola Grbić mogao da uigrava pojedine igrače sa klupe za nastavak takmičenja pošto Uroš Kovačević, Marko Podraščanin i Nikola Rosić nisu ulazili u igru.

Od trenutka kada je Srećko Lisinac pogodio iz kontre, nakon čak sedam set lopti, Srbija je zaigrala mnogo ozbiljnije i bez mnogo oscilacija, izuzev one u trećem delu susreta kada je Grbić na tajm-autu morao oštrije da reaguje pošto ga je serija Kameruna od 5-0 pri rezultatu 19:10 „izbacila iz takta“, zabeležila siguran „drugi“ start na međunarodnom tuniru.

Najubedljivije pobede vaterpolista Srbije u prethodnoj deceniji

Duel sa Sjedinjenim Državama jeste bio naporan, ali s obzirom da smo u dvorani „Palaflori“ igrali pet setova sa reprezentacijom koja ozbiljno konkuriše za medalju, jasno je da smo u meč sa Kamerunom ušli kao veliki favoriti. Tu ulogu smo i opravdali.

Dražen Luburić je bio najefikasniji u prvom setu, kao i na utakmici sa ukupno 19 poena, Nemanja Petrić je dodao 12, Petar Krsmanović i Milan Katić su imali po osam, a Srećko Lisinac sedam poena.

Loš šut i pad koncentracije u ključnim momentima: Srbija poražena od Grčke na Kritu

Grbić je naglasio važnost dugačke klupe, pre svega kako bi pojedini rezervisti ušli u ritam u pravom trenutku. To je verovatno najveća dobit iz okršaja sa trećom najboljom afričkom selekcijom. Bilo je nervoze, grešaka i padova, ali test je uspešno položen, a sada ih očekuje sličan i sa Tunisom (subota, 17:00).

Ta dva, uključujući onaj u trećem kolu protiv Australije, srpski odbojkaši smatraju sigurnim bodovima, ali i nekom vrstom pripreme za teži ispit koji ih očekuje protiv Rusije. Tako bi bar trebalo da izgleda recept za dizanje forme pred drugu grupnu fazu u kojoj dolazi do ukrštanja sa po jednom reprezentacijom iz svake od ukupno četiri grupe.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime